Filme

In 2005 Biblioteca Publica de Drept a aderat la programul estival demarat de Biblioteca Municipala “B.P.Hasdeu” - “Lecturile verii”. In acest context, biblioteca vine sa ofere utilizatorilor o colectie selecta de filme, actorii carora sunt avocati, juristi, iar scenele sunt preluate din mediul comunitatii juridice.

Casetele sunt propuse spre imprumut la domicliu tuturor celor interesati.  

Intolerable Cruelty (2004)
[Dragostea costa!]

Intolerable Cruelty [Dragostea costa!]

Regia:
Joel Coen.

In rolurile principale:
Catherine Zeta-Jones, George Clooney.

Gen:
Comedie.

Durata: 100 minute.

Realizat de castigatorii premiului Oscar, Joel si Ethan Coen, aceasta comedie foarte amuzanta e o poveste despre un barbat care castiga la tribunal si o femeie care il curteaza pentru a castiga. Avocatul Miles Massey (George Clooney - Ocean's Eleven, Solaris), specializat in divorturi, are totul. Marilyn Rexroth (Catherine Zeta-Jones - Chicago, Traffic), o femeie care vaneaza barbati cu avere, vrea totul. Cand Miles se indragosteste de Marilyn, urmeaza o batalie hilara si plina de viclesuguri, fiecare dintre ei incercand sa-l pacaleasca pe celalalt. Tactici ascunse, minciuni si o atractie de netagaduit intre Marilyn si Miles, care se infrunta in aceasta clasica batalie a sexelor.

 

Judgment (2001)
[Judecata]

Judgment [Judecata]

Regia:
Andre van Heerden.

In rolurile principale:
Corbin Bernsen, Jessica Steen, Leigh Lewis.

Gen:
Drama, Thriller.

Durata: 105 min .

Actiunea are loc intr-un viitor apropiat in care lumea este guvernata de un singur om, opresiv celor cu predilectii spre religie. Mitch Kendrick (Bernsen Corbin), un avocat numit pentru a-l reprezenta pe Helen Hannah (Steen), un crestin a carui judecata este o scuza pentru o credinta si pentru cei care o urmeaza. Totusi, Kendrick in curind incepe sa  creada in cauza Hannah-ei si Dumnezeul ei.

 

Laws of Attraction (2004)
[Legile atractiei]

Laws of Attraction [Legile atractiei]

Regia:
Peter Howitt.

In rolurile principale:
Pierce Brosnan, Julianne Moore.

Gen:
Comedie.

Durata: 87 minute.

Dragostea n-a fost niciodata la fel de amuzanta ca in aceasta minunata confruntare romantica. Pe Audrey Woods (Juliann Moore) si Daniel Rafferty (Pierce Brosnan), rivalitatea din sala de judecata i-a transformat in cei mai cautati avocati de divorturi din New York.

Atunci cand doi clienti din lumea vedetelor (Parker Poosey si Martin Sheen) ridica miza in divortul lor, Audrey si Daniel pornesc intr-o calatorie menita sa ii ajute in cazul celor doi, dar ajung in final sa fie impreuna. Acum, pentru a isi pastra reputatia profesionala, vor trebui sa ii pacaleasca pe cei din jur sa creada ca sunt intr-adevar indragostiti unul de celalalt... sau poate se pacalesc unul pe altul?

 

Perfect witness (1989)
[Un martor perfect]

Perfect witness [Un martor perfect]Regia:
Elaine H. Sperber.

In roluri principale:
Aidan, Quinn; Brian, Dennehy.

Gen:
Thriller.

Durata: 104 min.

Detinind un restaurant intr-un district al New York-ului, Sam Paxton (Aidan Quinn) nu isi poate contunua afacerea inceputa din motivul ca nu e parte la mafia de cartier. Aceasta e de fapt ceea ce gindea el pina a fi martorul unei asasinari crude. Avocatul James Falcon (Brian Dennehy) isi ofera ajutorul sau  pentru a identifica ucigasul, dar aceasta sfirseste cu terorizarea insesi a lui Sam, a sotiei si copilului acestuia. Vizionati acest film pentru a vedea cu ce se confrunta newyokezii – coruptie, omucideri etc.

 

Runaway jury (2003)
[Juriul]

Runaway jury [Juriul]Regia:
Gary Fleder.

In rolurile principale:
Rachel Weisz, John Cusack, Gene Hackman, Dustin Hoffman.

Gen:
Actiune, Thriller.

Durata: 124 min.

Miza unui proces creste atunci cand vaduva victimei unui masacru armat da in judecata fabricantul de arme. Se afla in joc milioane de dolari si un consultant juridic lipsit de scrupule (Gene Hackman) ce face orice pentru ca juriul sa ia partea clientului sau. Tensiunea creste si situatia se schimba cand se descopera ca juriul este manipulat chiar de unul dintre jurati (John Cusack). Este un caz in care toti cei implicati fac orice pentru a castiga.

 

Trial by Jury (1995)
[Verdict sub amenintare]

Trial by Jury [Verdict sub amenintare]Regia:
Heywood Gould.

In roluri principale:
Joanne, Whalley; Armand, Assante; Gabriel, Byrne; William, Hurt.

Gen:
Actiune, Thriller.

Durata: 107 min.

Convingerile unei tinere idealiste sunt puse la incercare atunci cand este aleasa sa faca parte din juriul unui proces de crima intentat unui boss mafiot new-yorkez. Mai mult, mafiotii ii rapesc copilul pentru a se asigura de votul tinerei mame.

In momentul in care asasinul (Armand Assante), acuzat de uciderea a 11 oameni, vede in ea singura lui sansa de achitare, incepe sa-i ameninte viata. Valeri Alston (Joanne Whalley Kilmer) e prinsa ca intr-o capcana.

 
Bibliotec@Ta
Înregistare on-line Solicitare înstruire Solicitare achiziţie BPD Ajutor