BPD Ajutor

Vă mulţumim pentru că aţi apelat la sistemul Ajutor pentru a efectua căutări în catalogul electronic. În cazul în care căutarea Dvs a eşuat contactaţi biblitoecarii de referinţă, vezi Contact

Vă dorim success!
 
Opţiuni pentru căutări
Sistemul permite utilizarea metodei simple.
Pentru a  începe căutarea selectaţi criteriul necesar. Pentru aceasta bifati criteriul.
Pentru o căutare mai precisă sunt accesibile urmatoarele opţiuni :
- Limba  (se indică limba în care este scrisă cartea) – română, engleză, franceză şi rusă.
- Mediu (se indică ce fel de tip este materialul căutat: carte tiparită, articole)
- Anul editării (se indică anul publicării cărţii)


Limbajul cererilor de căutare
Cererea pentru căutare poate fi alcatuită din unul sau mai multe cuvinte, inclusiv semne de punctuaţie. În dependenţă de indexul  /cuvinte cheie / - pentru căutare aceste cuvinte vor fi prelucrate. Ex. pentru cuvinte cheie se analizează fiecare cuvânt din fereastra Termenul căutat. Cuvântul sau combinaţia de cuvinte scrise se analizează ca un tot intreg, incusiv spaţiile dintre cuvinte, semnele de punctuaţie, etc.

Prelucrarea  cererii
Căutarea se face după următorul pricipiu: se caută toate înregistrarile pentru care cîmpul index de căutare conţine textul scris în fereastra de căutare.

Limba
Cererea poate fi efectuată în diferite limbi. Poate fi scris orice text cu litere din alfabetul latin (inclusiv pentur cărţile în limba rusă). Descrierile în alte limbi sunt efectuate în corespundere cu normele ortografice ale limbii respective. 

Anul editării
În ferestrele indicate trebuie scrisă perioada  publicării cărţii. Anul trebuie indicat cu cifre arabe , de exemplu "1990" , altfel sistemul va afişa un mesaj despre eroare.

Textul
Este neaparat ca textul să fie prezent cel puţin în una din aceste ferestre, altfel veţi primi un mesaj de ignorare a cererii din cauza lipsei textului.

Vă recomandăm să fiţi atenţi la îndeplinirea cererii.

Pagini: « 11  
Bibliotec@Ta
Înregistare on-line Solicitare înstruire Solicitare achiziţie BPD Ajutor