Cărţi

Fondul de carte al bibliotecii, peste 18 mii exemplare  (achizitii din 2001 - prezent), reprezinta unul dintre cele mai actuale şi unice în Republica Moldova, daca ne referim la nivelul de complexitate şi diversitate a subdomeniilor juridice, precum si a genurilor de documente (acte normative, monografii, cursuri universitare etc.) şi a acoperirii lingvistice a acestora (română, rusă, engleză şi franceză).

Colecţia de referinţă

Cuprinde peste 300 de titluri de dicţionare şi enciclopedii specializate pe domenii ale dreptului, precum şi dicţionare de ordin general, îndrumare şi ghiduri.

Acte normative

Include acte juridice, emise de Guvern si de alte autoritati ale administratiei publice centrale si locale în temeiul normelor constitutionale si legale ale Republicii Moldova, României şi a Federatiei Ruse. La fel cuprinde Constituţiile şi Codurile unor ţări europene (Italia, Franţa, Germania etc.)

Carte monografică şi didactică

Constituie peste 13.000 de exemplare de carte în limba română, rusă, engleză şi franceză. Achiziţiile includ preponderent noile apariţii autohtone şi publicaţiile editurilor juridce lider din România, Rusia, Anglia, Franţa şi SUA.

Carte rară

Colectia include o donaţie de carte veche, circa 70 titluri din domeniul jurisprudenţei de la Biblioteca Publică din Cluj, România, cea mai veche datând din 1925.

Colecţia „Lecturile verii”

Din 2005, la iniţtiativa Bibliotecii Municipale „B.P.Hasdeu”, Biblioteca Publica de Drept a aderat la campania estivală „Lecturile verii” care promoveaza şi incurajeaza lectura ca destindere şi cunoaştere.  Colecţia include romane, detective etc., precum şi o colecţie de filme cu actori în roluri de avocaţi, procurori, etc.

 


 

Cartile, in cadrul fiecarei colectii, sunt aranjate conform Clasificarii Zecimale Universale. Domeniului Drept in revine clasa 34 , care nu depinde de sistemele de legislatie sau cutume proprii diverselor tari. Din aceste motive ea are o ordine si o diviziune stabila pentru notiunile abstracte ale dreptului.

 
Bibliotec@Ta
Înregistare on-line Solicitare înstruire Solicitare achiziţie BPD Ajutor